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Citatio: Thesaurus Linguarum Hethaeorum digitalis, hethiter.net/: TLHdig KBo 44.36 (2021-12-31)

Introduction | CTH Numbers in the TLHdig

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ANNOTATION STATUS
pre-validated (magenta text)
not validated (grey text)

1′ ]x x[

2′ ] SÍGpít‑tu‑l[a‑

3′ ]x‑wa‑al‑li‑ia‑ri [

4′ ma]r‑nu‑anverschwinden lassen:{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL};
(Biersorte):{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF};
verschwinden lassen:2SG.IMP
wa‑al‑ḫischlagen:2SG.IMP;
walḫi-Bier:{NOM.SG.N, ACC.SG.N, NOM.PL.N, ACC.PL.N, D/L.SG, STF}
GEŠTINWeinfunktionär:{(UNM)};
Wein:{(UNM)}
[

ma]r‑nu‑anwa‑al‑ḫiGEŠTIN
verschwinden lassen
{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL}
(Biersorte)
{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF}
verschwinden lassen
2SG.IMP
schlagen
2SG.IMP
walḫi-Bier
{NOM.SG.N, ACC.SG.N, NOM.PL.N, ACC.PL.N, D/L.SG, STF}
Weinfunktionär
{(UNM)}
Wein
{(UNM)}

5′ ]x x Ì.NUNButterschmalz:{(UNM)} LÀLHonig:{(UNM)} [


Ì.NUNLÀL
Butterschmalz
{(UNM)}
Honig
{(UNM)}

6′ D]UGGefäß:{(UNM)} mar‑nu‑anverschwinden lassen:{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL};
(Biersorte):{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF};
verschwinden lassen:2SG.IMP
1ein:QUANcar EM‑ṢÚsauer:{(UNM)} [

D]UGmar‑nu‑an1EM‑ṢÚ
Gefäß
{(UNM)}
verschwinden lassen
{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL}
(Biersorte)
{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF}
verschwinden lassen
2SG.IMP
ein
QUANcar
sauer
{(UNM)}

7′ S]A₅!?rot:{(UNM)} BABBARweiß:{(UNM)} Ì.N[U]NButterschmalz:{(UNM)} LÀLHonig:{(UNM)} x[

S]A₅!?BABBARÌ.N[U]NLÀL
rot
{(UNM)}
weiß
{(UNM)}
Butterschmalz
{(UNM)}
Honig
{(UNM)}

8′ KU‑KU‑B]U(Gefäß):{(UNM)} mar‑nu‑anverschwinden lassen:{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL};
(Biersorte):{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF};
verschwinden lassen:2SG.IMP
wa‑al‑ḫischlagen:2SG.IMP;
walḫi-Bier:{NOM.SG.N, ACC.SG.N, NOM.PL.N, ACC.PL.N, D/L.SG, STF}
GEŠTIN[Weinfunktionär:{(UNM)};
Wein:{(UNM)}

KU‑KU‑B]Umar‑nu‑anwa‑al‑ḫiGEŠTIN[
(Gefäß)
{(UNM)}
verschwinden lassen
{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL}
(Biersorte)
{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF}
verschwinden lassen
2SG.IMP
schlagen
2SG.IMP
walḫi-Bier
{NOM.SG.N, ACC.SG.N, NOM.PL.N, ACC.PL.N, D/L.SG, STF}
Weinfunktionär
{(UNM)}
Wein
{(UNM)}

9′ Z]A.GÌNblau:{(UNM)};
Lapislazuli:{(UNM)}
SA₅rot:{(UNM)} BABBARweiß:{(UNM)} Ì.NUNButterschmalz:{(UNM)} LÀLHonig:{(UNM)} [

Z]A.GÌNSA₅BABBARÌ.NUNLÀL
blau
{(UNM)}
Lapislazuli
{(UNM)}
rot
{(UNM)}
weiß
{(UNM)}
Butterschmalz
{(UNM)}
Honig
{(UNM)}

10′ ]x 3drei:QUANcar DUGKU‑KU‑BU(Gefäß):{(UNM)} GEŠTINWeinfunktionär:{(UNM)};
Wein:{(UNM)}
1ein:QUANcar EM‑Ṣ[Úsauer:{(UNM)}

3DUGKU‑KU‑BUGEŠTIN1EM‑Ṣ[Ú
drei
QUANcar
(Gefäß)
{(UNM)}
Weinfunktionär
{(UNM)}
Wein
{(UNM)}
ein
QUANcar
sauer
{(UNM)}

11′ ZA.G]ÌNblau:{(UNM)};
Lapislazuli:{(UNM)}
SA₅rot:{(UNM)} BABBARweiß:{(UNM)} Ì.NUNButterschmalz:{(UNM)} LÀLHonig:{(UNM)} [


ZA.G]ÌNSA₅BABBARÌ.NUNLÀL
blau
{(UNM)}
Lapislazuli
{(UNM)}
rot
{(UNM)}
weiß
{(UNM)}
Butterschmalz
{(UNM)}
Honig
{(UNM)}

12′ ]mar‑nu‑anverschwinden lassen:{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL};
(Biersorte):{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF};
verschwinden lassen:2SG.IMP
1ein:QUANcar EM‑ṢÚsauer:{(UNM)} 1ein:QUANcar x[

]mar‑nu‑an1EM‑ṢÚ1
verschwinden lassen
{PTCP.NOM.SG.N, PTCP.ACC.SG.N, PTCP.INDCL}
(Biersorte)
{NOM.SG.N, ACC.SG.N, GEN.PL, STF}
verschwinden lassen
2SG.IMP
ein
QUANcar
sauer
{(UNM)}
ein
QUANcar

13′ Ì.N]UNButterschmalz:{(UNM)} LÀLHonig:{(UNM)} pa‑aš‑šu‑u‑i[l?(Art Getreide oder Hülsenfrucht):{NOM.SG.N, ACC.SG.N, STF}


Ì.N]UNLÀLpa‑aš‑šu‑u‑i[l?
Butterschmalz
{(UNM)}
Honig
{(UNM)}
(Art Getreide oder Hülsenfrucht)
{NOM.SG.N, ACC.SG.N, STF}

14′ a‑š]a‑a‑š[i(hin)setzen:3SG.PRS;
Schmach(?):{ALL, VOC.SG, NOM.PL.N, ACC.PL.N, STF}={PPRO.3SG.D/L, POSS.3SG.D/L.SG}
] x x x[

Text bricht ab

a‑š]a‑a‑š[i
(hin)setzen
3SG.PRS
Schmach(?)
{ALL, VOC.SG, NOM.PL.N, ACC.PL.N, STF}={PPRO.3SG.D/L, POSS.3SG.D/L.SG}
0.80685186386108